Sponsstralen richt zich vooral op de industriële markt en industriële klanten. De techniek kan ook voor omvangrijke toepassingen gebruikt worden in de privatieve sector zoals bvb. het behandelen van schepen, geklasseerde gebouwen of monumenten.
Sponsstralen is echter minder geschikt voor het stralen van trappen, keukens en dergelijke in private woningen.
Het stofvrije is een cruciale factor die doorslaggevend is in het aanwenden van de deze techniek het wordt pas economisch interessant voor private werken bij het behandelen van onderdelen die niet kunnen verplaatst worden (dus bv geen auto-onderdelen, oldtimers enz) en waarbij het sponsstralen de overlast kan herleiden tot het absolute minimum.

Zo werd de Fortis bank (onder toezicht van Monumentenzorg), de koninklijke serres (met de extreem dure verzameling aan planten), het metrostation aan het Schouman-plein (tijdens normale werking), de blauwe steen aan de gevel van een Hilton hotel in Nederland (terwijl de gasten er logeerde) allemaal met succes behandelt.

Tevens beleverde we diverse eigenaars van jachten en plezierboten met sponsstraalmaterialen (die zelf het heft in handen namen) en zijn er diverse scholen die de techniek gebruiken om graffiti te verwijderen.