Hoe het voor ons “sponsstralen team” begon

In één van onze andere afdelingen werden we gecontacteerd door AUDI Brussel met de vraag om in een bestaande installatie (voor het aanbrengen van de primer op de nieuwe carrosserieën) een

aanpassing uit te voeren aan de bekleding van inox aansluitingen aan het aanwezige lakbad.

Deze aansluitingen waren in het verleden niet bekleed of gecoat en daardoor niet beschermd tegen een nieuwe procedure van reiniging met zuren. Het “lakbad” zelf was wel reeds afdoende beschermd.
De probleemstelling vond zich daarin dat de roestvrijstalen aansluitingen diende te worden gecoat, wat een vrij kleine ingreep betrof maar met zeer grote gevolgen naar de omgeving, de ondergrond absoluut diende te worden gestraald om een goede hechting te krijgen met de nieuwe bekleding. Het traditionele gritstralen zou zorgen voor een gigantische reinigingskost, stof is nu éénmaal in een “lakkerij” onaanvaardbaar.
Zo kwam deze bijzondere proces van het sponsstralen op ons pad.

Met de techniek van het sponsstralen konden we in een minimum van tijd alle aansluitpunten stralen zonder enig stof en de bestaande bekleding bijwerken naar de wens van de klant.  Deze eerste zeer positieve ervaring zorgde ervoor dat we daarna gestart zijn met de verkoop en de verhuur van sponsstraal-equipment. Vele eigen projecten en bijkomende gebruikers zorgden ervoor dat Sponsstralen Benelux nu beschikt over een uitgebreid park aan verhuurmachines en ervaren techniekers.